Domácí chléb bez hnětení

06.11.2020

Suroviny

3 hrnky chlebové mouky + 1 hrnek hladké mouky
(nebo 1 hrnek žitné mouky + 3 hrnky hladké mouky)
2 lžičky soli
1 lžička sušeného droždí
1 lžička chlebového koření (kmín, anýz)
2 hrnky vlažné vody

Postup

Promícháme suché suroviny a zalijeme vlažnou vodu. Vznikne řídší těsto. Necháme ho přikryté kynout 5-8 hod.
Strhneme těsto vařečkou od stěn, posypeme moukou a necháme ještě 30 min. odpočinout.
Mezitím rozpálíme troubu na 230C a dáme do ní vyhřát hrnec i s poklicí.
Do suchého vyhřátého hrnce vyklopíme těsto a posypeme kmínem.
Pečeme přiklopené na 230C po dobu 30 min. a poté ještě odkryté na 220C po dobu 20 min.
Důležité je dodržet těch 30 min. rozpálení hrnce!


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky